Daikin környezetvédelmi felelősségvállalás

Környezetvédelmi felelősségvállalás

Fenntartható klímaszabályozási megoldások létrehozása

A Daikin elkötelezett napjaink és a jövő leghatékonyabb és legbiztonságosabb fűtési és hűtési megoldásainak létrehozásában lakossági, kereskedelmi és ipari alkalmazásra.

Tudatában vagyunk környezetvédelmi felelősségünknek és ennek megfelelően a környezeti fenntarthatóság irányelveink és gyakorlatunk központi elemét képezi. Termékeinket a környezetvédelmi irányelvek szerint gyártjuk és forgalmazzuk, mert ez úgy üzleti, mint környezetvédelmi szempontból is a legjobb megoldás.

daikin környezetvédelmi felelősségvállalás

A Daikin nemzetközi környezetvédelmi kezdeményezései

Ha további részleteket szeretne megtudni a Daikin nemzetközi környezetvédelmi kezdeményezéseiről, kérjük, tekintse meg a Daikin Industries Ltd Vállalati társadalmi felelősségvállalási (CSR) weboldalát.

Daikin Europe N.V. környezetvédelmi célkitűzések

A Daikin Europe kidolgozott akciótervvel rendelkezik az ISO14000 környezetvédelmi előírásainak és célkitűzéseinek teljesítésére. A Daikin Europe a környezetvédelmi tevékenységekről éves jelentést készít. További részletek >>

Környezetvédelmi irányelvünk a következő alapelvekre épül:

A fenntartható energia használat

A Daikin Europe N.V. folyamatosan az energiafogyasztás csökkentésére és a fenntarthaó energiaforrások használatára törekszik gyártási telepehelyein.

Csökkentjük a hűtőközegek környezeti hatásait és növeljük termékeink energiahatékonyságát

A Daikin Europe N.V. elkötelezett az üvegház-hatást fokozó gázkibocsátások csökkentése iránt a termékeiben használt hűtőközegek hatásának csökkentésével és az energiahatékonyság javításával.

Folyamatos erőfeszítések Európai szinten

A Daikin Europe N.V. környezetvédelmi irányelveit folyamatosan a változó globális, Európai és helyi törvényi előírásokhoz igazítja. Ösztönzi és bátorítja az összes vonatkozó előírás alkalmazását és ajánlásokat fogalmaz meg az alkalmazásukra vonatkozóan.

A termék újrahasznosítás növelése és a hulladék mennyiségének csökkentése

A Daikin a Lansink létra alapelv szerint már a termékfejlesztési fázisban figyelembe veszi az újrahasznosíthatóságot. Az újrahasznosítás és hulladék csökkentés iránti elkötelezettség a termék előállításának minden fázisában megjelenik (gyártás, szállítás és raktározás, beszerelés, karbantartás, stb.) egészen a termékek üzemi élettartama utáni felelősségteljes selejtezésig.

Vegyi anyagok és készítmények kezelése

A Daikin Europe N.V. optimális biztonságra törekszik a vegyi anyagok kezelésében és tárolásában. Ebbe beletartozik a meglévő technológiákat meghaladó, biztonságosabb termékek fejlesztése.

Csökkentett környezeti hatással rendelkező termékek fejlesztése

A Daikin elkötelezett az összes környezetvédelmi előírás betartása mellett. Emellett a környezettudatos beszerzési irányelvei biztosítják a csökkentett környezeti hatással rendelkező termékek gyártását.

A környezettudatosság példája

A Daikin célja környezetvédelmi képzés és tájékoztatás biztosításával példát mutatni a környezetvédelemben. Támogatja és együttműködik külső szervezetekkel és a telephelyek közösségeivel, a vonatkozó iparágak munkacsoportjaiban is rendelkezik képviselőkkel.

*A Lansink létra: a Holland Parlament egyik tagja, Ad Lansink által megfogalmazott hulladékkezelési eljárás, amely az eljárást egy sor fokozatból álló létraként írja le. A létra fokozatai a környezettudatos hulladékkezelés egyre magasabb és hatékonyabb szintjeit képviselik.

Vezető szerep a környezetvédelemben

A Daikin zöld szíve

„Cselekszünk a Föld jövőjéért!”

A Daikin eltökélt amellett, hogy az otthonoknak, cégeknek és az iparnak a leghatékonyabb és legbiztonságosabb termékeket kínálja hűtési és fűtési igényeik kielégítésére, ma és a jövőben.

Teljes tudatában vagyunk a környezetvédelem fontosságának mindabban, amit csinálunk, és üzletpolitikánk, tevékenységünk és a gyártási folyamataink mind a környezeti fenntarthatóság jegyében kerültek kidolgozásra és megvalósításra.

A környezeti fenntarthatóság a Daikin alapvető célkitűzése. Termékeinket a környezetvédelmi irányelvek szerint gyártjuk és forgalmazzuk, mert ez úgy üzleti, mint környezetvédelmi szempontból is a legjobb megoldás.

Optimized-heating-inaudible-ERLQ-CW1_12_710x460.jpg
technologies_chillers.jpg

Környezeti fenntarthatóság ügyfélkörünkön belül

A hűtési eljárásokban használt Daikin hűtőberendezések precízen szabályozzák a hőmérsékletet az előállítás során. Az átfogó épületkezelési rendszer részeként a gyártási környezet szélesebb klímaszabályozását biztosítják.

Igyekszünk ügyfeleinket mindig informálni az innovatív, energiahatékony technológiáink legújabb eredményeiről, és intelligensen szabályozható, integrált megoldásokat biztosítunk, amelyekkel még nagyobb költségmegtakarítás, illetve kevesebb szén-dioxid kibocsátás érhető el.

További részleteket a fenntarthatósági weboldalunkon talál.

Tudjon meg többet