Sezonska učinkovitost

Sezonska učinkovitost

Predvodnik u inovacijama

Naša misija je vrhunska ponuda  energetski najučinkovitih proizvoda. Kada je Europska unija izdala Direktivu o ekološkoj izvedbi (2009/125/EZ), zakonsku uredbu koja određuje minimalne standarde učinkovitosti za proizvode koji koriste energiju, pripremili smo se i svladali taj izazov.

Godinu kasnije, 2010., Daikin je postao prvi HVAC-R proizvođač koji je uveo koncept sezonske učinkovitosti: napredne metode razvoja i uvođenja energetski učinkovitijih tehnologija u proizvode koje smanjuju troškove rada i štetni utjecaj na okoliš.

Ovom inicijativom Daikin se afirmirao kao proaktivni predvodnik u pristupu po kojemu nije dovoljno sam zadovoljiti zahtjeve budućih propisa, već i nadmašiti ih naprednim tehnologijama i proizvodima.

sezonska učinkovitost

Što je sezonska učinkovitost?

Sezonskom učinkovitošću mjeri se prava energetska učinkovitost uređaja za grijanje i hlađenje tijekom jedne godine. Za razliku od starijih sustava za grijanje i hlađenje, sezonska učinkovitost prati svakodnevni rad sustava i evidentira varijacije temperature i razdoblja mirovanja. Nakon jedne godine, podatci o sezonskoj učinkovitosti pružat će detaljniji i pouzdaniji uvid u potrošnju energije sustava. Na temelju njih će kupci moći donositi kvalitetnije odluke vezano za smanjenje štetnog utjecaja na okoliš koji ostvaruje njihov sustav.

Sezonska učinkovitost i oznake energetske učinkovitosti

Kako bi se zadovoljili standardi energetske učinkovitosti utvrđeni EU Direktivom o ekološkoj izvedbi, od tvrtke Daikin traži se da na svakom proizvodu oznaka energetske učinkovitosti bude istaknuta na jednak način. Te oznake energetske učinkovitosti označavaju stupanj energetske učinkovitosti uređaja za grijanje i hlađenje, a na temelju njih kupci mogu jednostavno uspoređivati različite modele.

Lot10-photogrid.png

Oznaka energetske učinkovitosti – LOT 10

Generiranje oznake za dizalice topline zrak-zrak.

Lot1-2-photogrid.png

Oznaka energetske učinkovitosti – LOT 1 i 2

Generiranje oznaka za sustave grijanja na bazi vode.

Lot6-photogrid.png

Oznaka energetske učinkovitosti – LOT 6

Generiranje naljepnice i korištenje tehničkih podataka za ventilacijske jedinice.

EntrLOT1.png

Eco Design - Entr LOT21

o provedbi Direktive 2009/125/EZ Europskog parlamenta i Vijeća o uspostavi okvira za utvrđivanje zahtjeva za ekološki dizajn proizvoda koji koriste energiju u pogledu zahtjeva za ekološki dizajn uređaja za grijanje zraka, uređaja za hlađenje, visokotemperaturnih procesnih rashladnih uređaja i ventilatorskih konvektora

EntrLOT1.png

Ekološka izvedba - Entr LOT1

Korištenje tehničkih podataka za rashladne jedinice.

Pametna upotreba energije

Tvrtka Daikin 2010. godine je počela primjenjivati koncept sezonske učinkovitosti na širok raspon proizvoda koji su kupcima donijeli manje troškove i veće razine energetske učinkovitosti. Istražite neka Daikin najmodernija rješenja za klimatizaciju koja konceptom sezonske učinkovitosti zadovoljavaju zahtjeve industrijskog, komercijalnog i stambenog sektora.

skyair_RZAG-LV1.png

Daikin Sky Air

Sky Air je Daikin paleta za laku komercijalnu primjenu koja je predvodnik u svom industrijskom sektoru. Asortiman Sky Air ostvaruje energetsku učinkovitost do stupnja A++ tijekom i grijanja i hlađenja, jer je projektiran za optimalnu sezonsku učinkovitosti

bluevolution_emura_710x460.jpg

Daikin Monosplit sustav

Daikin Monosplit sustavi obuhvaćaju širok raspon unutarnjih jedinica koje zadovoljavaju visoke standarde izvedbe i učinkovitosti. Funkcije za uštedu energije, poput pametnog oka i tjednih tajmera, bilježe sezonsku učinkovitost do razine A+++.

vrv-485x200.png

Daikin VRV

Daikin VRV tehnologija izvedena je tako da ostvaruje visoku sezonsku učinkovitost u komercijalnom sektoru. Koristeći tehnologiju varijabilne temperature radne tvari (VRT), paleta VRV proizvoda krajnjim korisnicima može pružiti najveću razinu komfora i učinkovitosti.

Chiller-product-485x200.png

Daikin rashladni uređaji

Daikin rashladni uređaji koriste napredne tehnologije kojima ostvaruju najveću energetsku učinkovitost uz najniže troškove rada.

altherma-500x330.png

Daikin Altherma

Daikin Altherma je najprodavanija dizalica topline na tržištu jer na učinkovit način proizvodi energiju i koristi ekološki usklađenu tehnologiju, čime u manjoj mjeri šteti okolišu.