Арсеналът във Венеция

Арсеналът във Венеция

Венеция, Италия

Арсеналът във Венеция

Бивш център на морската власт на Венеция, Арсеналът някога е била морска база, състояща се от сгради във византийски стил, заемащи около 15% от града. За да запази тези исторически сгради, Министерството на инфраструктурата и транспорта - Агенцията за водите във Венеция, ги превръща в чисто нови офиси, домове и културни институции. Нашата цел беше да предложим правилното решение за климатизация, за да осигурим отопление и гореща вода за сградите, без да се нарушава съществуващата архитектура и инфраструктура.

Изобретателна и устойчива климатизация

Решихме да се възползваме от изобилния природен ресурс на града: водата. За тази цел монтирахме система VRV с водно охлаждане, за да осигурим отопление и гореща вода за комплекса Venice Arsenale.

Всяка сграда използва термопомпа, прикрепена към система с воден кръг, която свързва няколко сгради в един комплекс. Благодарение на свързването в една система, излишната топлина може лесно да се прехвърля от една сграда в друга, която се нуждае от отопление или гореща вода.

Така нашата система VRV с водно охлаждане лесно постига по-висока енергийна ефективност. Също така тя е перфектно решение за проект с внимателна реконструкция като венецианския арсенал, защото е незабележима и не нарушава съществуващата архитектура.

Архитектура на венецианския арсенал

Сграда Generatori

в Arsenal във Венеция

Една от по-новите сгради, които се възползваха от проекта за обновяване на венецианския арсенал, бе сградата Generatori. Триетажна сграда, построена през 1900 г., Generatori първоначално е осигурявала електроенергия за корабостроителницата, а сега служи като място за офиси, зали за срещи и архиви.

Сградата използва система VRV с водно охлаждане за захранване на подовото отопление за приемната в приземния етаж, заседателните зали и сутерена, както и вентилаторни конвектори за охлаждане и отопление на двата горни етажа с офиси. В сградата има и вентилационни тела, за да се осигури свеж и чист въздух. Система за управление позволява на обитателите да контролират индивидуално температурата на различните зони, като ги свързва обратно към централизирана система за управление

Нашата VRV система бе идеалният избор за този проект, тъй като може лесно да се свърже с водния кръг, за да се постигне стабилна и удобна климатизация с по-висока енергийна ефективност.

Кратък обзор на решението

  • 1 интерфейс BACnet за връзка със системата за управление на сградата
  • 1 контролер Intelligent Touch за централно управление
  • 1 тяло за вентилация с рекупериране на топлина (VAM)
  • 2 хидравлични модула за осигуряване на гореща вода
  • 20 вътрешни тела за скрит монтаж със средно и 2 вътрешни тела за скрит монтаж с високо статично налягане
  • 2 подови тела за скрит монтаж
  • 8 външни тела на VRV с водно охлаждане с BS кутии, позволяващи регенериране на топлина
Инсталация с VRV система

Научете повече

Други наши случаи от практиката

crystal_tower_header1645px1080px.jpg

Crystal Tower

За да помогнем постигнем максимална енергийна ефективност за Crystal Tower, планирахме да съчетаем мощността на VRV с въздушно охлаждане, VRV с водно охлаждане и водоохлаждащи агрегати, за да предложим комплексно решение за климатизация.

header_torre_serenissima_1645px1080px.jpg

Torre Serenissima

Оборудван с остаряла система с хладилен агент R-22, ние предложихме на Torre Serenissima пълна модернизация, за да осигурим повече енергийна ефективност и комфорт.

header-bloomsbury-hotel-1645px1080px.jpg

Хотел Bloomsbury

Системата VRVIII за регенериране на топлина на Daikin бе избрана поради изключително ниското си потребление на енергия и нейния потенциал за изключителни икономии в сравнение със сходни системи

vmd-header-1645px1080px.jpg

Бизнес център VMD

Системата VRV IV осигурява цялото отопление и охлаждане на VMD Tower B, 25-етажна офис сграда в Загреб, като й помага да постигне най-високите нива на ефективност и да намали потреблението на електроенергия.

velocity-header-1645px1080px.jpg

Офис сграда Velocity

Благодарение на технологиите на Daikin, Velocity e сграда с изключително ниско потребление на енергия: едва €9/m² в сравнение с €29/m² за типичен офис във Великобритания или по-малко от 1/3. Така Velocity получи оценка „Отличен“ по BREEAM.

header-leon-restaurant-1645px1080px.jpg

Ресторант Leon

Synecore - изпълнителят на електромеханични дейности, монтира първата си "невидима" ОВиК система - серията i на Daikin VRV IV, в ресторант Leon, в централен Лондон, за да преодолее тесните пространствени ограничения и да постигне максимална ефективност на климатизацията.

c-and-a.jpg

C&A

Магазинът C&A обнови цялата си ОВК система, за да постигне целогодишен комфорт по най-рентабилен и ефективен начин.

venice-header-1645px1080px.jpg

Арсеналът във Венеция

Новаторска система за климатизация, която използва естествената енергия на лагуната на Венеция, осигурява висока степен на комфорт и енергийна ефективност, като запазва историческата промишлена сграда в сърцето на Венеция.

coral-header-1645px1080px.jpg

Офис на Coral Betting

Вижте как нашите самопочистващи се касети с кръгъл поток постигнаха 50% спестяване на енергия в офисите на Coral Betting.

k-way-header.jpg

K-Way

Когато елитната марка за облекло K-Way отвори нов магазин в Ковънт гардън, Лондон, ние работихме с националния изпълнител D1 Royale, за да разработим и монтираме идеалното енергийно ефективно решение.

sportisimo-header.jpg

Sportisimo

За този проект ние решихме да монтираме външна система, която се свързва с различни вътрешни и вентилационни тела, които са разположени стратегически в магазина.

thePosthotel-ghent-header.jpg

Хотел The Post

Като специалисти по климатизация, ние избрахме нашата VRV система за Хотел Post в Гент заради комбинацията от енергийно ефективни технологии и възможността да се осигури по-голям комфорт.

van-der-valk-hotel-header.jpg

Хотел Van der Valk

От фоайето през стаите за гости чак до кухнята, всяко помещение в хотел Van der Valk има свои собствени уникални потребности от климатизация. Нашата цел беше да разработим интегрирана система, която да отговаря на нуждите на всяко от тези помещения и да намали общото вредно въздействие на системата върху околната среда.

PORTA FIRA BARCELONA.jpg

Хотел Santos Porta Fira

Групата Santos - организацията, която отговаря за изграждането на Porta Fira, избра Daikin като надежден партньор, който да осигури уникална, надеждна и енергийно ефективна климатична система за сградата.

Crédit Agricole

Crédit Agricole търсеше енергийно ефективно решение за климатизация. Разположена в близост до градския центъра, банката имаше нужда от климатична система, която да е достатъчно компактна, за да се вмести в малки помещения, като същевременно да работи при ниски нива на шум.

Holcim_header_1645x1080.jpg

Циментов завод Holcim

Циментовият завод Holcim разчита на най-съвременни технологии, за да постигне своите амбициозни цели по отношение на околната среда и енергийната ефективност.

ACTION_store.jpg

ACTION

Като верига магазини тип дискаутър, стойността е основен фактор при избора на ОВК системи за Action. Затова компанията търсеше доставчик на ОВК техника, който може да осигури също проектиране и поддръжка на ОВК системи, както и да предложи координация на място във всяка държава с филиал на Action.

JBC-store.jpg

JBC

Водена от постоянния си стремеж за оптимизиране на текущите разходи, JBC проведе проучване на място с Daikin, чиято цел бе да оцени предимствата от използване на технологията за променлива температура на хладилния агент (VRT).

Pomme-d'Or-entrance.jpg

Хотел “Pomme d'Or”

Климатизацията се превърна в стандарт в повечето нови и ремонтирани хотели. Съвременните системи поддържат приятна хладина за гостите през лятото, а освен това и осигуряват икономично отопление през зимните периоди. За тази цел термопомпите на Daikin използват възобновяема енергия, като намаляват експлоатационните разходи на хотелите. А има и положителен ефект върху естетиката на стаите.

Daikin_Naturkost_Brinkman_1.jpg

Naturkost Brinkman

Компанията Naturkost Brinkman, специализирана в търговия с биологични продукти, използва търговска хладилна техника на Daikin, за да осигури подобрена енергийна ефективност и комфорт в магазина.

header_centre_hotel_london.jpg

Централен лондонски хотел

Смяната на водоохлаждащ агрегат подобри комфорта в централен лондонски хотел

Samrya_Qatar_HotelReception.jpg

Samrya 44

С 44 етажа, помещаващи елегантно проектирани луксозни апартаменти, Samrya 44 е образец само на най-високите стандарти в строителството и ОВиК.

action_cassette_1645px1080px.jpg

Утилизация на рециклирани хладилни агенти на Action

Action разширява своето партньорство с Daikin за този нов високо технологичен проект: рециклиране на хладилния агент от неговите ремонтирани магазини и повторното му използване.

courtyard_marriott_paris_france.jpg

Хотел Courtyard , Париж

The Courtyard conversion marks a successful collaboration between forward- looking urban regeneration and Daikin’s flexible, future-proof VRV heat recovery technology.