ACTION

ACTION

Клопенбург, Германия

Въздушна завеса

Със седалище в Холандия, Action е бързо развиваща се компания за търговия на нехранителни стоки с отстъпка с над 1200 магазина в Холандия, Люксембург, Белгия, Франция, Германия, Австрия и Полша.

Имиджът на търговската марка Action е светла, просторна и приветлива среда за купувачите, с предлагана богата и изненадваща продуктова гама на най-ниски цени.

Воден от фирменото кредо, магазинът на компанията в Клопенбург в Германия с гордост демонстрира минималистичния дизайн и екологичната етика, които за залегнали в основата на привлекателността за потребителите. Това се допълва от комфортна климатична среда в магазина, която създава перфектната атмосфера

Като верига магазини тип дискаунтер, стойността е основен фактор при избора на ОВК системи за Action. Затова компанията търсеше доставчик на ОВК техника, който може да осигури също проектиране и поддръжка на ОВК системата, както и да предложи координация на място във всяка държава с филиал на Action.

“Заедно с техническия екип на Daikin, ние оптимизирахме проекта на нашата ОВК система, като намалихме нивата на инвестиционни и оперативните разходи. Daikin ни предложи достъп до най-модерната технология.”

- Михаел Кулен, Мениджър по строителство на Групата ACTION

Кратък обзор на решението

На нивото на магазина, таванните касети с кръгъл поток на Daikin предлагат нископрофилно, визуално ненатрапчиво решение за климатизация, което осигурява ефективна циркулация на въздуха и поддържа комфортна температура през цялата година.

Уникалната опция за самопочистване на касетата с кръгъл поток осигурява редовно автоматично почистване на филтъра, значително намаляване на разходите за експлоатация и обслужване и подобряване на комфорта чрез осигуряване на чист въздух.

Касета с кръгъл поток
Стенно тяло

Стенните вътрешни тела, свързани с външни тела на покрива, осигуряват климатизация в административните зони и столовата. Бързореагиращите интелигентни контроли позволяват прецизно регулиране на температурите, за да се покрият на различни потребности в сградата. Освен това, за комфорта на купувачите се грижи и въздушната завеса, която поддържа комфортен вътрешен климат, когато вратите са отворени.

Модулното L вентилационно тяло, одобрено от Team IM Duurzaam като "акустично много тиха, с опростена “plug and play” технология", осигурява свеж въздух за магазина, като възстановява енергията от отработения въздух, за да постигне максимална ефективност.

Action става по-екологичен с Програмата на Daikin за рециклиране на хладилни агенти

Action разширява своето партньорство с Daikin за този нов високо технологичен проект: рециклиране на хладилния агент от неговите ремонтирани магазини и повторното му използване.

Чрез установяване на този модел на кръгова икономика за хладилните агенти в нашата верига от магазини, ние намаляваме още повече нашето вредно въздействие върху околната среда. Вместо получаване на повече отпадъци в резултат на изхвърлянето на стария хладилен агент и производството на нов, ние ще използваме вече наличния продукт.”, заявява Мишел Кулен, ръководител на строителната дейност в Action Group. “По този начин ние създаваме затворен кръг за използване на хладилните агенти в мрежата на Action”

Магазин ACTION

Научете повече

Други наши случаи от практиката

crystal_tower_header1645px1080px.jpg

Crystal Tower

За да помогнем постигнем максимална енергийна ефективност за Crystal Tower, планирахме да съчетаем мощността на VRV с въздушно охлаждане, VRV с водно охлаждане и водоохлаждащи агрегати, за да предложим комплексно решение за климатизация.

header_torre_serenissima_1645px1080px.jpg

Torre Serenissima

Оборудван с остаряла система с хладилен агент R-22, ние предложихме на Torre Serenissima пълна модернизация, за да осигурим повече енергийна ефективност и комфорт.

header-bloomsbury-hotel-1645px1080px.jpg

Хотел Bloomsbury

Системата VRVIII за регенериране на топлина на Daikin бе избрана поради изключително ниското си потребление на енергия и нейния потенциал за изключителни икономии в сравнение със сходни системи

vmd-header-1645px1080px.jpg

Бизнес център VMD

Системата VRV IV осигурява цялото отопление и охлаждане на VMD Tower B, 25-етажна офис сграда в Загреб, като й помага да постигне най-високите нива на ефективност и да намали потреблението на електроенергия.

velocity-header-1645px1080px.jpg

Офис сграда Velocity

Благодарение на технологиите на Daikin, Velocity e сграда с изключително ниско потребление на енергия: едва €9/m² в сравнение с €29/m² за типичен офис във Великобритания или по-малко от 1/3. Така Velocity получи оценка „Отличен“ по BREEAM.

header-leon-restaurant-1645px1080px.jpg

Ресторант Leon

Synecore - изпълнителят на електромеханични дейности, монтира първата си "невидима" ОВиК система - серията i на Daikin VRV IV, в ресторант Leon, в централен Лондон, за да преодолее тесните пространствени ограничения и да постигне максимална ефективност на климатизацията.

c-and-a.jpg

C&A

Магазинът C&A обнови цялата си ОВК система, за да постигне целогодишен комфорт по най-рентабилен и ефективен начин.

venice-header-1645px1080px.jpg

Арсеналът във Венеция

Новаторска система за климатизация, която използва естествената енергия на лагуната на Венеция, осигурява висока степен на комфорт и енергийна ефективност, като запазва историческата промишлена сграда в сърцето на Венеция.

coral-header-1645px1080px.jpg

Офис на Coral Betting

Вижте как нашите самопочистващи се касети с кръгъл поток постигнаха 50% спестяване на енергия в офисите на Coral Betting.

k-way-header.jpg

K-Way

Когато елитната марка за облекло K-Way отвори нов магазин в Ковънт гардън, Лондон, ние работихме с националния изпълнител D1 Royale, за да разработим и монтираме идеалното енергийно ефективно решение.

sportisimo-header.jpg

Sportisimo

За този проект ние решихме да монтираме външна система, която се свързва с различни вътрешни и вентилационни тела, които са разположени стратегически в магазина.

thePosthotel-ghent-header.jpg

Хотел The Post

Като специалисти по климатизация, ние избрахме нашата VRV система за Хотел Post в Гент заради комбинацията от енергийно ефективни технологии и възможността да се осигури по-голям комфорт.

van-der-valk-hotel-header.jpg

Хотел Van der Valk

От фоайето през стаите за гости чак до кухнята, всяко помещение в хотел Van der Valk има свои собствени уникални потребности от климатизация. Нашата цел беше да разработим интегрирана система, която да отговаря на нуждите на всяко от тези помещения и да намали общото вредно въздействие на системата върху околната среда.

PORTA FIRA BARCELONA.jpg

Хотел Santos Porta Fira

Групата Santos - организацията, която отговаря за изграждането на Porta Fira, избра Daikin като надежден партньор, който да осигури уникална, надеждна и енергийно ефективна климатична система за сградата.

Crédit Agricole

Crédit Agricole търсеше енергийно ефективно решение за климатизация. Разположена в близост до градския центъра, банката имаше нужда от климатична система, която да е достатъчно компактна, за да се вмести в малки помещения, като същевременно да работи при ниски нива на шум.

Holcim_header_1645x1080.jpg

Циментов завод Holcim

Циментовият завод Holcim разчита на най-съвременни технологии, за да постигне своите амбициозни цели по отношение на околната среда и енергийната ефективност.

ACTION_store.jpg

ACTION

Като верига магазини тип дискаутър, стойността е основен фактор при избора на ОВК системи за Action. Затова компанията търсеше доставчик на ОВК техника, който може да осигури също проектиране и поддръжка на ОВК системи, както и да предложи координация на място във всяка държава с филиал на Action.

JBC-store.jpg

JBC

Водена от постоянния си стремеж за оптимизиране на текущите разходи, JBC проведе проучване на място с Daikin, чиято цел бе да оцени предимствата от използване на технологията за променлива температура на хладилния агент (VRT).

Pomme-d'Or-entrance.jpg

Хотел “Pomme d'Or”

Климатизацията се превърна в стандарт в повечето нови и ремонтирани хотели. Съвременните системи поддържат приятна хладина за гостите през лятото, а освен това и осигуряват икономично отопление през зимните периоди. За тази цел термопомпите на Daikin използват възобновяема енергия, като намаляват експлоатационните разходи на хотелите. А има и положителен ефект върху естетиката на стаите.

Daikin_Naturkost_Brinkman_1.jpg

Naturkost Brinkman

Компанията Naturkost Brinkman, специализирана в търговия с биологични продукти, използва търговска хладилна техника на Daikin, за да осигури подобрена енергийна ефективност и комфорт в магазина.

header_centre_hotel_london.jpg

Централен лондонски хотел

Смяната на водоохлаждащ агрегат подобри комфорта в централен лондонски хотел

Samrya_Qatar_HotelReception.jpg

Samrya 44

С 44 етажа, помещаващи елегантно проектирани луксозни апартаменти, Samrya 44 е образец само на най-високите стандарти в строителството и ОВиК.

action_cassette_1645px1080px.jpg

Утилизация на рециклирани хладилни агенти на Action

Action разширява своето партньорство с Daikin за този нов високо технологичен проект: рециклиране на хладилния агент от неговите ремонтирани магазини и повторното му използване.

courtyard_marriott_paris_france.jpg

Хотел Courtyard , Париж

The Courtyard conversion marks a successful collaboration between forward- looking urban regeneration and Daikin’s flexible, future-proof VRV heat recovery technology.